Onze 6e Prins ofwel Prins Henny I
De commissie Hoftempel is vorig jaar een traditie gestart met een ludieke herkenbare bekendmaking: gedempt licht, een spannend muziekje en de 11 hints plaveiden de weg naar de onthulling. Die traditie werd dit weekend voortgezet.prins_henny.,
Als heuse mascotte van de Brandeliers werd de nieuwe prins de zaal ingeleid. Om zijn postuur nog niet te verraden was hij ook nog voorzien van een zwarte beschermhoes. Na zijn onthulling en aangekleed te zijn als Prins werd de scepter door het GOP aan hem overgedragen: Prins Henny I. Uiteraard kan hij het niet alleen en daarom is hij erg verheugd om dit samen te doen met Adjudant Theo. Onze fantastische dansgarde had als eerste een cadeau: een volledige nieuwe dans.

Henny Martens (18-10-1954) is geboren en getogen in Helmond en woonachtig en gesetteld in Brandevoort sinds het prille begin in 2000. Onze zeer actieve, muzikale maar vooral nergens in terughoudende prins Henny I is in het dagelijkse leven werkzaam als chauffeur bij van Bussel Logistics en zorgt dagelijks voor de kledingaanvoer in opdracht van CB Fashion. Hij is getrouwd met Carin en samen hebben zij 2 dochters en 2 kleinkinderen: Wendy, Joyce en Guilliani en Genaro. Carin is werkzaam bij HVZ Savant. Daarnaast is zij al vanaf den beginne actief als raadsvrouw en is ook als zeer actief vrijwilligster overal te vinden om een handje te helpen of mee te organiseren.

Prins Henny I was zeer verast dat hij gevraagd werd als prins maar twijfelde niet lang voordat hij samen met Carin ‘ja’ zei. Beiden zijn genomineerd geweest als Brandevoorter van het jaar omdat zij in hun vrije tijd zeer actief binnen de wijk waren: je hebt Henny jarenlang als Paashaas kunnen ontmoeten waar Carin een decennium lang de motor achter de organisatie was. Ook organiseerden zij mede de fietstocht, fietsenbeurs, de eenmalige kerstboom verbranding, het fierljeppen, de Sint- intocht en als vrijwilliger zijn zij beiden niet te beroerd om overal een handje te komen toesteken. Nu zien we onze hoogheid nog bij vele optredens met onze zustervereniging de Brandeleros als bespeler van de grote Surdo trom welke zijn passie is buiten Carnaval vieren. Vanaf het ontstaan van CS de Brandeliers is hij hier zeer nauw bij betrokken als Rv11-lid en hij ondersteunt de wagencommissie. Tevens is hij de grootste Bacardifan en -kenner op deze aardbol. Carin is actief in de optochtcommissie van de raadsdames en bij de garderobe in de Hoftempel.

Adjudant Theo van Schaijik (6-5-1966) is dit seizoen zijn wederhelft, steun en toeverlaat want ze gaan het samen doen! Theo is bij de Brandeliers ook vanaf het prille begin trouw raadslid. Hij vindt het super om de adjudant van de 6e prins van de Brandeliers te zijn. Zijn echtgenote Mieke, uiteraard ook zeer actief als raadsvrouw en in de optochtcommissie, heeft er ook erg veel zin in en ze willen er een geweldig feestje van gaan maken met zijn allen. Theo is leraar aan het HBO bouwkunde geworden bij Avans na een actieve carrière in het bouwwezen en heeft daar zijn passie in gevonden om de nieuwe generaties klaar te stomen. Mieke werkt als verpleegkundige en samen zijn zij trots op hun studerende dochter Sasha.

Samen met Grootvorst Marco en Vorst Cees/Dave, hun Raad van 11 met hun raadsdames en onze dansgarde zullen zij het carnaval voorgaan in dit mooie stukje van Helmond.
Omdat Prins Henny I en Adjudant Theo samen een passie hebben voor muziek en Carnaval werd het motto al snel gezocht in de richting van hun passie. Het motto is dan ook:

Samen Los mi Carnaval!

Prins Henny I roept graag alle wijkbewoners op om deel uit te maken van dit geweldige feest in Hoftempel ’t Brandpunt om zo samen Carnaval te gaan vieren. Verder wensen zij alle carnavalsverenigingen en inwoners van Helmond en omstreken een geweldige maar vooral swingende carnaval toe, en hopen hen in de aanloop naar en tijdens de carnaval te zien! Alaaf!!

http://brandeliers.nl/

A45O5884-2

Tags

359 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Dit is niet ok