Onze 10de Hoogheid ofwel onze 1ste Prinses Jacqueline d’n urste

De commissie Binnengebeuren heeft een goede traditie voor een ludieke herkenbare bekendmaking: gedempt licht, een spannend muziekje en de 11 hints plaveien de weg naar de onthulling.

Maar dit jaar is een bijzonder jaar. CS de Brandeliers bestaat 11 jaar en viert haar jubileum. Een geweldige mijlpaal voor de club en de wijk Brandevoort omdat de Brandeliers laten zien dat carnaval al 11 jaar gevierd wordt in deze mooie wijk. Een mooie aanleiding om dit jaar niet een man maar een prominente vrouw uit de wijk als voorganger voor carnaval 2020 te vragen.

Dit jaar is de hoogheid niet als mascotte van de Brandeliers de zaal ingeleid maar werd een afleiding gevonden in de mascotte van SV Brandevoort. In het draakje zat als afleiding de man van onze Prinses, Jack Le Doux. Nadat hij zichzelf had onthuld, verteld had dat hij het niet was en de afleiding dus had gewerkt kwam onze Prinses tevoorschijn op het podium.

Nadat de Prinses onthuld was en te zijn aangekleed als Prinses werd de scepter door Oud Prins Mark 1 aan haar overgedragen; en is vanaf dit moment Prinses Jacqueline 1. Uiteraard kan zij het niet alleen en daarom is zij erg verheugd om dit samen te doen met adjudante Patty. Onze fantastische dansgarde had als eerste een cadeau: een volledige nieuwe dans.

Prinses Jacqueline d’n urste

Jacqueline Le Doux groeit op in Eindhoven en verhuist in 1988 naar Helmond. Als een van de eerste bewoners vindt zij, samen met echtgenoot Jack, zoon Dominique en dochter Michelle in 2001 haar thuis in Brandevoort. Van maandag tot en met vrijdag is ze ‘Real Estate Operations’-manager bij Signify, beter bekend als Philips Lighting. In haar vrije tijd is Jacqueline veel op sportpark Brandevoort, als bestuurslid van SV Brandevoort. En anders wordt thuis de tuin aangeharkt en wat piano gespeeld.

Thuis is Voetbal de rode draad. Jack staat op het veld, als trainer of scheidsrechter, en Jacqueline spreekt, als enige vrouw in een verder mannelijk bestuur, over de toekomst van de SV. Samen worden ze ook regelmatig gespot op de tribune en in de businessclub van het Philipsstadion. Een jubileum organiseren is de prinses prima toevertrouwd. Aan de organisatie van 10 jaar SV Brandevoort draagt ze meer dan een steentje bij. Dit jubileumjaar kraakt CS De Brandeliers het spreekwoordelijke glazen plafond met de eerste Prinses. Voor Jacqueline kwam het verzoek als een grote verassing, maar na ampel beraad met Jack aanvaardt ze de aanstelling met veel plezier. Hoe eervol is het om als Prinses Jacqueline I de scepter te zwaaien in het Carnaval 2020! Samen met adjudante Patty en de Brandeliers maken we er een geweldig jubileumfeest van!

Adjudant Patty

Adjudante Patty maakt het vrouwelijk duo compleet. Power to the women! Zij zal Prinses Jacqueline 1 dit carnavalsseizoen ondersteunen. Patty is 38 jaar en samen met haar man Pascal en dochter Robyn 10 jaar woonachtig in Brandevoort. Na 15 jaar gewerkt te hebben als intern begeleider en schoolcoach is zij momenteel ‘between jobs’ en op zoek naar naar een nieuwe uitdaging als Chief Happiness Officer.
Haar man Pascal heeft zijn eigen bedrijf Protect IT. 
Patty is, als Brandelier, betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten zoals de tieneravond en het jubileumfeest. Haar doel is Carnaval in Brandevoort meer Schwung geven. Als voorzitter van de Ouderraad van OBS Brandevoort streeft ze na de jeugd meer bij de carnaval te betrekken zodat meer wijkgenoten met hun gezin carnaval bij ‘de hoftempel’ ’t Brandpunt gaan vieren.

Vorig jaar heeft ze enorm genoten als racechick van Prins Mark 1 en adjudant Jeroen en ze is super trots dat ze bij het 11-jarig jubileum van de Brandeliers als tweede vrouw naast Prinses Jacqueline 1 op het podium mag staan.

Onze Hoogheden hebben de ‘racechicks in crime’, Joyce en Elke, gevraagd of zij als hofdames aan willen treden om er wederom een topfeest van te maken.

Motto 2019/2020

Het thema van carnaval 2020 is: ‘Daor brandt nog licht’. Duidelijk geïnspireerd door de kraker van Guus Meeuwis, maar vooral door Prinses Jacqueline 1 en de adjudante Patty. Zij houden van een mooi feest. Jacqueline maakt het licht, en Patty doet het steevast als laatste uit. In Brandevoort kent gezelligheid geen tijd. We komen bijeen in straten, op pleinen, op ons sportpark, in onze hoftempel ’t Brandpunt, in de buitens en in de Veste. Overal is het gemoedelijk en gezellig en gaan we door zolang het licht brandt!

Op naar een fantastisch carnaval 2020!

Doar

Brandt nog

licht

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl

Share This