Het ontstaan van de Brandeliers

In 2008 vonden Eric Bouwmeester en Marcel Bijsterveld dat het best ‘raar’ is dat we nog geen carnavalsclub in Brandevoort hebben. Dus gingen ze de boer op in onze wijk en kwamen met het ludieke idee om een Carnavalswagen te kopen in Limburg om de daad bij het woord te voegen. Dit was de eerste avontuurlijke stap van het ontstaan van een Carnavalsvereniging.

En dan pas echt

En dan begint het pas echt, inschrijven bij de KvK, mensen zoeken die mee willen doen, een Hoftempel afspreken, financiën regelen; een heleboel komt erbij kijken. Zo kwam het dat de vriendengroep meedeed aan de optochten in 2009 met een fantastische wagen uit Limburg en een cabrio bus en een heuse 1e carnavalsavond hadden in Brandevoort. Nu nog een naam, kleuren en de organisatie opzetten om het formeel te maken. Dat konden deze twee kanjers natuurlijk niet alleen en werd er een beroep gedaan op expertise om het officieel te creëren.

Bovenstaand stukske is echt een kleine afspiegeling van wat er allemaal al ondernomen werd, want daar alleen al kan een boek over geschreven worden….

De bevriende Carnavalsburen uit Mierlo Hout waren als een van de eerste aanwezig en ‘de Houtse Kluppels’ hadden een mooi cadeau in petto, want vanwege de geboorte van een carnavalsclub bij hun in de achtertuin hadden ze een houten sleutel gemaakt als overdracht voor een mooie toekomst.

De gestolen sleutel

Om wat media aandacht te genereren werd de ‘sleutel’ ontvoerd en na een aantal publicaties in het bevriende huis aan huis blad ‘de Loop’ kwam deze terug in het bezit van de club. De ‘boeven’ (Marco Feijen, Theo van Schaijik, Henny Martens, Carel Kortekaas) hadden hun doel bereikt; er was naamsbekendheid en een traditie was geboren met de Sleutel van Brandevoort.

Het enthousiasme was gecreëerd en we mochten rekenen op behoorlijke belangstelling vanuit de wijk. Een gedenkwaardie avond in de Brandweerkazerne in Brandevoort was het ultieme startschot om de volgende formelere stappen te zetten en de club vorm te geven in alle facetten.

De eerste aanpak

Afijn, vele zaken passeerden de revue en werden besloten;
De prijsvraag voor de naamgeving werd gewonnen door Rachelle Feijen en werd; de Brandeliers!
Onze unieke kleuren zijn samengesteld door Jolanda Robben – Geel/Fuchsia/Groen.
Als voorzitter kwam een gelouterde Carnavalsmens in de persoon van Paul van Wetten de gelederen versterken.

Het geüniformeerde en grootste bemenste deel van de club werd vorm gegeven door Marco Feijen.
Er werden commissies opgericht om activiteiten op te pakken zoals Prinsenwagen (Peter Faber), Hoftempel (Albert Woudstra), Muziek (Brandeleros – Audrey Geboers) en een Secretaris/PR (Eric Bouwmeester met Audrey) en Penningmeester (Theo van Schaijik).
En als klap op de vuurpijl werd CS de Brandeliers officieel en notarieel opgericht op 16 juni 2009 in wijkhuis en onze Hoftempel ‘t BrandPunt.

Den uurste

Omdat wij het goed en gedegen wilde oppakken zijn we het 1e jaar (November 2009) gestart zonder Hoogheid (unne Prins) maar met de ludieke presentatie van de 1e Raad van Elluf met een Grootvorst (Marco Feijen) en Vorst (Dave Joosten) tesamen met hun raadsdames en bestuursleden. Wat waren we trots allemaal, samen met percussie band de Brandeleros stond er een kleurrijk carnavalesk geheel en Brandevoort was een mooie club rijker die hen binnen -en buiten Brandevoort vertegenwoordigt. De proclamatie werd ondertekend als officieel document en de kop is er af, ALAAF…..

De Limburgse Carnavalswagen werd vervolgens omgebouwd tot Raadswagen met een ‘boodschap’ en de cabriobus werd nog een keer van stal gehaald om alle aanhang (alle leeftijden) mee te laten feesten tijdens de optochten in Mierlo Hout en Helmond centrum. Het was één groots feest en de Brandeliers met hun prachtige kleuren hebben zich positief naar buiten toe gepresenteerd.

De volgende stap was nu om een 1e Prins aan te stellen voor het volgende seizoen, en dat is zekers gelukt in de persoon van Maurice Martinali, hij zal ten alle tijde in de geschiedschrijving vermeld staan als de allereerste Hoogheid van CS de Brandeliers, bekend gemaakt in Hoftempel ’t BrandPunt op 20 november 2010 om 22:11 uur!

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl

Share This