Beste Brandeliers en Brandelierinnekes,

 2020, een fantastisch jaar voor onze vereniging. Een jubileumjaar, 11 jaar Brandeliers. Maar wat te denken van onze “gewaagde” keuze voor een Prinses Jacqueline 1 en Adjudante Patty. Wij hadden, als prinsencommissie, geen twijfel over hen, toen we ze beide voorstelde aan het bestuur.  Dames, Hoogheid, wat hebben wij allemaal van jullie genoten!Carnaval zelf viel, vanwege de weersomstandigheden, deels in het water. Maar desalniettemin hadden we fantastische hoogtepunten, een overvolle hoftempel in het Brandpunt, en heerlijke gehaktballen en toast tijdens de optocht. 

 2020 zal ook voor altijd in de boeken gaan als het jaar van de 1,5 meter samenleving. Corona domineert, kort na carnaval, het leven. Niet alleen in Brandevoort, maar ook in Helmond, Nederland en de rest van de wereld. Voor heel veel mensen en verenigingen betekent dit, dat nieuwe activiteiten geen doorgang kunnen vinden, mensen ziek worden van het coronavirus en dat we ook naasten daardoor verliezen. 

Kansen

Maar het biedt ook kansen, kansen om te blijven verbinden met onze leden, zij het dat dit veelal via de digitale snelweg is. Een mooi voorbeeld zijn de succesvolle digitale quizzen die met veel inspanningen worden neergezet en de video’s die vanaf 11-11 tot carnaval worden gepubliceerd. En ook onze dansgarde blijft de nieuwe dans oefenen tot het moment dat ze die aan ons kunnen laten zien.

Maar ook met de andere verenigingen, zoals de challenge met ‘t Barrierke, zijn daar voorbeelden van.

Elke vereniging zoekt naar nieuwe mogelijkheden om in contact te blijven. Trots ben ik dan ook op alle inspanningen die bestuurs- en commissieleden, vrijwilligers en sponsors verzetten om de verbinding te houden. Juist in deze voor velen lastige tijd.

2020 is dan ook een jaar dat we met gemengde gevoelens afsluiten. En ik denk dat wij namens iedereen spreken dat 2021 hopelijk anders zal verlopen. Daarbij zal een vaccin een belangrijke rol spelen. Of we, en zo ja op welke wijze wij, in 2021 carnaval kunnen vieren is nog niet te zeggen. De Brandeliers zullen daarbij alle registers opentrekken om carnaval niet te vergeten. Want carnaval is van ons allemaal.

Kerstgroet

Juist daarom willen wij alle Brandeliers en Brandelierinnekes een speciale kerstgroet doen toekomen. Eentje met een carnavaleske twist. Hierboven kunnen jullie, als eerste, de kerstgroet bekijken.

Namens het bestuur van CS de Brandeliers wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en pas goed op jezelf en je naasten. En wij gaan er vanuit dat we elkaar in 2021 weer ergens live kunnen zien.

En natuurlijk alvast een heel goed begin van 2021.

Bestuur CS de Brandeliers

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl

Share This