Wat hebben we met z’n allen een prachtig carnaval 2020 beleefd. De dagen zijn voorbij gevlogen en helaas is het weer voorbij.
Als jubilerende carnavalsvereniging zijn we ons motto getrouw ‘Daor brandt nog licht’ samengekomen in onze Hoftempel ’t Brandpunt, het Sportpark, scholen en op bezoek gegaan bij diverse carnavalsverenigingen in de regio.

Traditiegetrouw zijn we dit jaar gestart op de vrijdag met de scholenbezoeken. Tijdens deze ochtend zijn we met onze prinsenwagen naar Mondomijn, OBS Brandevoort en De Vendelier geweest. Het is ieder jaar weer fantastisch om samen met de scholieren een feestje te kunnen bouwen! De vrijdagavond zijn we van start gegaan met het carnavalsprogramma van 2020! We zijn begonnen met een Crazy TeenZ Party. Alle tieners uit Brandevoort (en omstreken) waren van harte welkom en wat hebben we een leuk feest ervan gemaakt met maar liefst 200 tieners! Voor de ouders werd er een leuke pubquiz georganiseerd in cafe ’t Brandpunt. De zaterdagmiddag hebben we weer heerlijk genoten van de Carnavalsoptocht op ’t Hout. Door de storm was het nog lang spannend of deze wel kon doorgaan. Aansluitend hebben we in onze hoftempel family party gehouden.

Zondag was de optocht Helmond Centrum maar dit keer zonder wagens vanwege de slechte weersomstandigheden. We hebben daarom gekozen voor het aanmoedigen van de deelnemers en het bezoeken van enkele cafe’s. De maandag was de traditionele kindermiddag met wederom veel kinderen en ouders. Deze werd georganiseerd door SBiA en de Brandeliers. De Brandevoorste entertainers verzorgden deze middag de muziek, dans, bingo en ook waren Baco en Breezer gezellig langsgekomen. Op de dinsdag middag was er in onze hoftempel een carnavalesk-café.

Om de traditie af te sluiten zijn we op woensdagavond het askruisje gaan halen bij de St. Lucia kerk en daarna als echte afsluiter het strijken van de vlag. Zo hebben we op een gezellige en feestelijke sfeer afscheid genomen van carnaval 2020.

In dit jubileumjaar hebben wij onder leiding van Prinses Jacqueline d’n Urste feest gevierd. Zij is deze carnaval samen met haar Adjudante Patty, de Raadsheren en Raadsdames, de Dansgarde en alle andere actieve Brandeliers, voorop gegaan onder het motto: “Daor brandt nog licht”. We willen daarom iedereen bedanken en vooral onze sponsoren, wie dit geweldige carnaval mede mee mogelijk hebben gemaakt, op welke manier en bijdrage dan ook.

Bedankt!

Share This