Carnaval in Brandevoort barst weer los

Onze 7e Prins ofwel Prins John I

De commissie Hoftempel is twee jaar geleden een traditie gestart met een ludieke herkenbare bekendmaking: gedempt licht, een spannend muziekje en de 11 hints plaveiden de weg naar de onthulling. Die traditie werdt dit weekend voortgezet.

Als heuse mascotte van de Brandeliers werd de nieuwe prins de zaal in geleid. Om zijn postuur nog niet te verraden was hij ook nog  voorzien van een zwarte beschermhoes. Na zijn onthulling en aangekleed te zijn als Prins werd de scepter door (ex)Prins Henny dn 1e aan hem overgedragen: Prins John I. Uiteraard kan hij het niet alleen en daarom is hij erg verheugd om dit samen te doen met zijn Adjudant Peter.

John Vogels 47 jaar Vader van Laura, en echtgenoot van Milanda is een geboren en getogen Helmonder, is al sinds 2001 woonachtig in Brandevort. In het dagelijkse leven in John werkzaam als monteur  bij AAE Mechatronica in Helmond. Naast dat hij graag zijn favoriete clubs Mulo, en Helmond sport bezoekt op sportcentrum de Braak is hij ook nog scheidsrechter bij Fc Brandevoort.

Prins John I was zeer verast dat hij gevraagd werd als prins maar twijfelde niet lang voordat hij samen met zijn vrouw Milanda ‘ja’ zei.

Adjudant Peter Faber

Adjudant Peter Faber is dit seizoen zijn wederhelft, steun en toeverlaat die al sfeerverhogend hand en spandiensten zal verrichten voor onze nieuwe hoogheid.Peter  is bij de Brandeliers ook vanaf het prille begin trouw raadslid. Hij vindt het super om de adjudant van de 7e prins van de Brandeliers te zijn. Zijn echtgenote Regina, uiteraard ook zeer actief als raadsvrouw, heeft er ook erg veel zin in.

Peter is overigens ook de voorganger van John als zijnde voorzitter commissie buitengebeuren, een taak die hij heeft toe kunnen vertrouwen aan zijn prins.

Samen met Grootvorst Jer en Vorst Dave, hun Raad van 11 met hun raadsdames en onze dansgarde zullen zij het carnaval voorgaan in dit mooie stukje van Helmond.

Motto

Het motto dat onze hoogheid op het lijf geschreven staat luidt: Wai goan floitend skore!

Prins John I roept graag alle wijkbewoners op om deel uit te maken van dit geweldige feest in Hoftempel ’t Brandpunt om zo samen Carnaval te gaan vieren. Verder wensen zij alle carnavalsverenigingen en inwoners van Helmond en omstreken een geweldige maar vooral swingende carnaval toe,  en hopen hen in de aanloop naar en tijdens de carnaval te zien!  Alaaf!!

Op zondag 4 december vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom om onze Prins en Adjudant te feliciteren in onze Hoftempel ‘t BrandPunt.

Prins hints

 1. Is van de andere kant
 2. De Neie Prins mixt nie
 3. Dees jaar buitenstebinnen
 4. Nie te geleuven dizze Helliemonder wordt nr 7
 5. Samen zijn ze al een Eeuw
 6. Wah hai hi zal de op zûnne weg nie veindûh
 7. Ut is een skôn menneke
 8. Bai hum gi ut andersom
 9. Overal gewist
 10. Ha hi ut al druk toen die voor zat
 11. …..

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl