Carnaval in Brandevoort barst weer los

Onze 5e Prins ofwel Lustrumprins Dave I

Zoals elk jaar had de commissie Hoftempel weer een ludieke bekendmaking in het vat: gedempt licht, een spannend muziekje en de 11 hints plaveiden de weg naar de bekendmaking. Als heuse mascotte van de Brandeliers werd hij de zaal ingereden, samen met zijn adjudant. Om zijn postuur nog niet te verraden was hij ook nog  voorzien van een zwarte cape. Na zijn onthulling en aangekleed te zijn als Prins werd de scepter door ex-Prins Patrick I aan zijn opvolger overgedragen: Prins Dave I. Uiteraard kan hij het niet alleen en daarom is hij erg verheugd om dit samen te doen met Adjudant Silvio. Onze fantastische dansgarde had als eerste een cadeau en wel een volledige nieuwe dans.

Dave Joosten is geboren in Terneuzen (1969), getogen in Eindhoven en woonachtig en gesetteld in Brandevoort sinds 2003. Onze actieve, muzikale maar vooral  nergens in terughoudende prins Dave I is in het dagelijkse leven werkzaam bij de GGZE, en daarnaast erg actief als zanger/entertainer zowel individueel als in een duo genaamd Har en Bar. Daarnaast is hij in zijn  vrije tijd actief binnen de wijk: trainer en coach van het meidenelftal van SV Brandevoort, en verder voor van alles en nog wat te porren om zijn steentje bij te dragen.

Hij is getrouwd met Nancy en heeft 2 dochters: Dannie van 15 en Femke van  12. Nancy is werkzaam als coördinator in een kleinschalige woonvorm voor dementerenden in Eindhoven.   Daarnaast is zij al vanaf den beginne actief als raadsvrouw. Dannie en Femke zitten beiden op de middelbare school en waren vanaf het eerste moment actief bij de dansgarde.

Grootvorst Marco en Vorst Cees

Samen met Grootvorst Marco en Vorst Cees en onze Raad van 11 met dansgarde zullen zij het carnaval voorgaan in dit mooie stukje van Helmond.

Omdat Prins Dave I en Adjudant Silvio samen een zangduo vormen werd  het motto  al snel gezocht in de richting van hun passie muziek. Het motto is dan ook:

Oh wanne pret, mi Prins Dave wordt d’n toon gezet!

 Prins Dave I roept graag alle wijkbewoners op om deel uit te maken van dit geweldige feest in Hoftempel ’t Brandpunt om zo samen het eerste lustrum te gaan vieren. Verder wensen zij alle carnavalsverenigingen en inwoners van Helmond en omstreken een geweldige maar vooral swingende carnaval toe,  en hopen hen in de aanloop naar en tijdens de carnaval te zien!  Alaaf!!

Op zondag 30 november vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom om onze Prins en Adjudant te feliciteren in onze Hoftempel ‘t BrandPunt.

Adjudant Silvio van de Ven

Prins Dave I was zeer verast dat hij gevraagd werd als lustrumprins maar twijfelde niet lang voordat hij samen met Nancy ‘ja’ zei. Hij is vanaf de start bij de Brandeliers actief en staat in de wijde omtrek bekend om zijn ludieke representatie als Vorst (spreekstalmeester) want carnaval zit in zijn bloed. Het zal dit jaar een uitdaging voor hem zijn om de microfoon aan een ander over te laten, en als Prins de carnaval te gaan beleven.

Adjudant Silvio van de Ven is  de andere helft van het zangduo Har en Bar en is bij de Brandeliers ook een aantal jaren raadslid geweest. Hij vindt het super om de adjudant van de lustrumprins van de Brandeliers te zijn. Zijn echtgenote Francien, uiteraard ook raadsvrouw geweest, heeft er ook erg veel zin in en ze willen er een geweldig feestje van gaan maken met zijn allen. Ook hun kinderen zijn actief bij de Brandeliers: Max loopt mee als begeleider van de unieke carnavalswagen tijdens de optochten en Evy heeft jaren deel uitgemaakt van de dansgarde.

Leutfestijn

Op zaterdagavond 22 november hebben de Brandeliers het nieuwe carnavalsseizoen gepast ingeleid met het jaarlijkse Leutfestijn. In hoftempel ’t BrandPunt was het een drukke avond en samen met bevriende carnavalsverenigingen ging het dak eraf. Eerst het afscheid van Prins Patrick d’n Uurste; onze ex- hoogheden Maurice 1e  en Eric 1e hebben hem op Prinsjesdag toegelaten na een ludiek sollicitatiegesprek en nu is en blijft hij toegevoegd als 4e GOP’er aan dit mooie rijtje. Ook namen we afscheid van adjudant Albert, die zijn rol met verve heeft vervuld en weer toetreedt tot de fameuze raad van 11. Daarna volgde de bekendmaking van hun opvolgers met optredens van de dansgarde groepen.

Prins hints

(met verklaring)

1. Oh oh wir nie van hier………

è Eindhoven

  2. Hullie vrouw is ginne siebedees

 è Ze staat niet op de achtergrond J

3. Portomonnee van jung leer

è Komt van origine uit zeeland en daar zijn ze zuinig

4. Hai doegit nie alleinig

 è Zingen, entertainen als duo

5. Prins LusteRum

 è De 5e en hij lust idd graag rum

6. Allee vrouwen maar dan anders

 è Synoniem voor Herenlaan

7. Un zondagskostuum mi unnen harum

 è Trainer van vrouwenteam SV Brandevoort

8. All joar getije actief

 è Bezige bij

9. ’s Vrouw die is d’r anhauwend bai

 è Ze is er nagenoeg altijd bij, al vanaf het begin

10. Skietuh vur poen, oit……wah gaai!

  è Betaald gevoetbald bij SV Boxtel en ex-politie agent

 11. Zeiverklaut op stand

è Prater met titel – Vorst

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl