Leutfestijn

Jongstleden zaterdag hebben de Brandeliers Carnaval afgetrapt in Hoftempel ‘t BrandPunt. Allereerst hebben we afscheid genomen van onze geweldige dorstluchtige hoogheid Prins Eric 1e. Die ons fantastisch is voorgegaan de afgelopen carnavalsperiode samen met zijn echtgenote Mady en kinderen Mayke en Bas. Nadat hij was ontdaan van zijn Prinselijke attributen is hij opgenomen in het ex-Prinsen gilde namelijk de Garde Oud Prinsen (GOP). Onze ex- hoogheden Maurice 1e en Ronald 1e hebben hem op Prinsjesdag toegelaten na een ludiek sollicitatiegesprek en nu is –en blijft hij toegevoegd als 3e GOP’er aan dit mooie rijtje.

Zoals elk jaar had de commissie Hoftempel weer een ludieke bekendmaking in het vat. Na een sportieve en hilarische krachtmeting als SUMO worstelaars kwam de overwinnaar als onze nieuwe Prins uit deze strijd. Na zijn onthulling en aangekleed te zijn als Prins werd de scepter overgedragen door ex Prins Eric aan zijn opvolger. De dansgarde had als eerste een kado en wel een volledige nieuwe dans van alle groepen, wat zijn ze weer geweldig onze Diamantenliertjes.

Prins Patrick I (47 lentes), Vierde Prins der Brandeliers

Geboren en getogen in Helmond en woonachtig in Brandevoort vanaf 2000. Getrouwd en één dochter. Vrouwlief is werkzaam in wijkhuis ‘t BrandPunt en verricht daarnaast vrijwilligerswerk binnen Brandevoort. Dochterlief volgt middelbaar onderwijs in Helmond en is zowel trainster als één van de toppers van de dansgarde van CS de Brandeliers.

Onze kleurrijke Prins is zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening. Hij heeft geen echte hobby’s maar houdt van zijn werk, klussen rondom huis, dansen en muziek, zwemmen en zonnen, rikken, écht voetbal, lekker eten en drinken en plezier maken in de ruimste zin des woords. Dit alles in willekeurige volgorde zonder iemand te kort te doen.

Prins Patrick I heeft vanaf de zijlijn ervaring met Carnaval maar moet toegeven dat hij eigenlijk niets met dit gekke zuidelijk volksfeest op heeft. In zijn directe familie bevinden zich twee ex-Prinsen van naburige oud-Carnavalsverenigingen in Helmond, ondanks dat gegeven is hij niet met het virus besmet geraakt. Sterker nog, hij was stomverbaasd dat hij überhaupt als Prins werd gevraagd. Zoals gewoonlijk geheel tegen de draad in heeft hij deze functie toch aanvaard en heeft hij te kennen gegeven deze rol met verve te willen vervullen.

Hij kan dit uiteraard niet zonder de hulp van zijn Adjudant Albert (die vanaf de start van de Brandeliers betrokken is als raadslid en de commissie Hoftempel voorzit). Zijn echtgenote Yvon zal hem niet missen want ook zij is actief als raadsdame –en in diverse commissies. Grootvorst Marco, Vorst Dave en alle leden en aanhang van CS de Brandeliers zullen samen met onze “4de” dorstluchtige hoogheid Carnaval gaan invullen. Vandaar zijn motto; Carnaval dè 4de samen!

Hij roept daarom de inwoners van Brandevoort op om tijdens de Carnaval de gang naar onze hoftempel ’t BrandPunt in Brandevoort te maken om er samen een heus feest van te maken om onze wijk verder op de kaart te zetten.

Prins Patrick I en adjudant Albert wensen verder alle Carnavalsverenigingen en inwoners van de regio Helmond een te gekke Carnaval samen. We zien elkaar! Alaaf!

Prins hints

1.Hai is un bietje van hier

2.De kaarten zin geskut

3.Hai hi ok wa mi Amsterdam

4.Hullie vrouw stih zun menneke

5.Makt gèr un nummerke

6.Wit zun plek eindelijk

7.Hai hi veul en nix te zeggen

8.Brand is vur hum geen Punt

9.Watter zat

10.Ligtelik Angebraaie

11.Auw worrûh in Brandevoort

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl