Twidde Prins der Brandeliers: Prins Ronald I

Leutfestijn

Op zaterdagavond 19 november hebben de Brandeliers het nieuwe carnavalsseizoen gepast ingeleid met het jaarlijkse Leutfestijn. In de hoftempel ’t BrandPunt was het een drukke avond met het afscheid van Prins Maurice d’n Urste -die nu in het Corps Oud Prinsen is opgenomen-, de bekendmaking van zijn opvolger Prins Ronald I, het eerste optreden van de kersverse dansgarde en de ontvangst van bevriende verenigingen.

Prins hints

 1. Raadservaring klinkt als muziek in de oren
 2. 10 x geboren is 60
 3. Hij bluste de haarden…
 4. Een heel eind lid
 5. Hij valt ooit “stijl” achterover
 6. Van Amstel tot Bavaria
 7. Geen zusjes
 8. Derde van Links of derde van Rechts
 9. Van achteren; tilt die nogal zwaar
 10. Met voet ge”vest”igt
 11. Hij lapt het aan zijn laars

Onze Twidde Prins: Prins Ronald I

Prins Ronald I werd mystiek en ‘groen’ afgeleverd door de wijkagent op de Electro scooter in een zee van mist. Ronald van Halteren (51) is de Twidde Prins der Brandeliers. Hij is een geboren Amsterdammer die eerst 17 jaar in Lieshout heeft gewoond voordat hij 3 jaar geleden samen met zijn vrouw Gemma naar Brandevoort kwam. Ze wonen in het pittoreske deel van De Veste en hebben drie kinderen: Richelle, Frenk en Annelijn. Carnaval zit in zijn bloed, hij was in Lieshout 9 jaar lang Raadslid bij CV De Raopers. Na de verhuizing naar Brandevoort werd hij meteen lid van De Brandeliers. In Sint Oedenrode heeft onze hoogheid een eigen praktijk voor podotherapie en schoenmakerij. Vroeger is hij 10 jaar lang brandweerman geweest. Muziek is een van zijn hobby’s, hij is zanger van de muziekgroep De Bruurs en liedjesmaker. Ook stijldansen is een passie, zo danste hij ook bij BurningPoint. Aan zijn zijde staat adjudant Chris van Helmond, die zorg draagt voor zijn welzijn in de breedste zin van het woord. Tìs un skon stel. Het motto van Prins Ronald I is:

Mè de carnaval zit ut wel snor, want Prins Ronald gaet ervoor!’

Samen met Grootvorst Marco en Vorst Dave en onze Raad van 11 met dansgarde zal hij het carnaval voorgaan in dit mooie stukje van Helmond. Op zondag 27 november vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom om onze Prins te feliciteren in onze hoftempel ‘BrandPunt.

Dansgarde

Met negen meiden zijn ze vanaf april gaan trainen en het eerste optreden is nu een feit. Ze staan er mooi gekleed op en schitteren met hun aanwezigheid. Vol enthousiasme oefenen ze iedere vrijdag in ’t BrandPunt en dat is te zien. Onze dansgarde zal ook optreden bij de kindermiddagen en daar waar de Brandeliers in vol ornaat verschijnen.

Volle agenda

Op de agenda staan zoals altijd drie Zwetsavonden, het Brandeliers- en Sluitingsbal en de kindermiddagen in ’t BrandPunt. Dit jaar zijn er -wegens grote belangstelling vorig jaar- zelfs twee zwetsavonden voor 50+’ers. En helemaal nieuw is de Tieneravond op vrijdag 17 februari, met een DJ die de laatste hits draait. Omdat onze gasten dan tussen de 12 en 16 jaar zijn wordt er geen alcohol geschonken.

1e Dansgarde:  Marly van der Meijden, Laura Vogels, Femke Joosten, Evy van de Ven, Jaleesa Damen, Nienke Smits, Megan Boshoven, Imke Seelen, Dannie Joosten

Start dansgarde

Onze eigen Dansgarde is dit jaar een vliegende start begonnen. Na een half jaartje hard trainen hebben ze een spetterend eerste optreden neergezet voor onze nieuwe Prins Ronald I tijdens het Leutfestijn. Ze zagen er geweldig uit, mede dankzij de sponsoren die de kleding hebben bekostigd.

Daarna hebben ze zich bij CV de Heipoort en CV De Roapers ook nog een keer van hun beste kant laten zien. Mede dankzij deze meiden hebben we tijdens onze eerste bezoekjes laten zien, dat we gaan voor kwaliteit en saamhorigheid van jong tot oud.

Onze meiden hebben in ieder geval erg veel zin in het komende carnavalsseizoen, waarin ze nog menigmaal zullen optreden bij bezoekjes, in de eigen hoftempel en in de optocht op de Prinsenwagen uiteraard.

 http://www.youtube.com/watch?v=LleBdkWbcnA

 Leiding:Kristy Stevens, Monique Seelen, Rachelle Feijen

De Brandeliers introduceren de gulden snor

Soms lijkt het misschien alsof carnaval alleen maar draait om het uit de ban springen, hoe gekker hoe beter. Toch heeft deze traditie vanuit de Katholieke kerk een hele andere oorsprong, als het begin van de vastenperiode. Ook voor De Brandeliers geldt dat het niet alleen gaat om het feesten. Onze stichting wil het sociaal maatschappelijk klimaat van de wijk verbeteren door het organiseren van bijeenkomsten met een carnavalesk karakter in Brandevoort. Prins Ronald I wil daaraan een nieuwe traditie toevoegen, waar wij als Brandeliers erg blij mee zijn: de gulden snor.

Wie kunnen we blij maken

De gulden snor is bedoeld voor iemand uit Brandevoort die dit jaar geen carnaval kan vieren omdat het tegen zit. Dit kan om verschillende redenen zijn, maar deze persoon kan in ieder geval een opsteker gebruiken. Ken jij zo iemand? Geef ons dan jouw motivatie via het formulier op onze website en wie weet kunnen wij wat voor deze wijkgenoot betekenen. Sluitingsdatum voor inzendingen is 31 januari 2012.

We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen, en we hopen dat we op deze manier het motto van onze prins nog wat meer inhoud kunnen geven: ‘Mè de carnaval zit ut wel snor, want Prins Ronald gaet ervoor!’

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl

Share This