Knallende Aftrap Brandeliers

Zaterdagavond 7 november hebben De Brandeliers het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid met een spetterend Leutfestijn…….

Hoftempel

De zaal in hoftempel ’t BrandPunt was getransformeerd tot een prachtige feestzaal geheel in Brandeliersstijl.

De avond werd feestelijk geopend door De Brandeleros, die met veel tromgeroffel hun eerste officiële optreden ten gehore brachten. Het enthousiasme spatte, evenals de kleurige kostuums, van het podium af.

Nadat het Dagelijks Bestuur officieel werd onderscheiden, nam voorzitter Paul van Wetten de microfoon waarbij de sponsoren een warm hart werd toegedragen. Hierna werd op sprookjesachtige wijze het ontstaan van de Raad van Elf verteld en werden Grootvorst Marco en Vorst (tevens Spreekstalmeester) Dave aangekondigd.

Daarna werd met een persoonlijke tekst de Raad van Elf één voor één voorgesteld door Spreekstalmeester Dave. Na deze feestelijke bekendmaking volgde nog de officiële handelingen, waaronder het ondertekenen van De Proclamatie (kijk ook op www.hartvoorhelmond.nl).

De sleutel werd door de Raadsdames weer overhandigd aan de Raad van Elf  nadat zij deze al vooraf op slinkse wijze hadden ontvreemd. Achteraf gezien hadden deze Raadsdames de Sleutel beter zelf kunnen houden, want voor de avond om was, was de Sleutel weer verdwenen!!! 

Onzen boks hangt op skuppe zeuve, Ge wit ’t t ooit nooit nie wie um hi….Wa gaaj??

Vervolg

Nederlands kampioen dweilorkesten “Coest” vereerde ons met een bezoek aan de hoftempel. Hierbij barstte het feest in alle hevigheid los. Zelfs Spreekstalmeester Dave kon het niet laten om een aantal feestelijke nummers te zingen. Hierdoor werd het een swingend geheel waarbij niemand meer stil kon blijven staan.
Als grote verrassing  hadden we deze avond toch nog een prins. Tonproater Prins Brak wist namelijk de hoftempel van De Brandeliers te vinden en kroop achter de spreekstoel. Helaas kon hij deze functie niet bij ons blijven uitoefenen en zijn we dus nog steeds op zoek naar een prins voor het volgende carnavalsseizoen. DJ Ronnie wist de gehele avond op een geweldige manier aan elkaar te draaien.

De volgende dag

verrichte de Raad van Elf zijn eerste officiële optreden buiten de deur onder de bezielende begeleiding van De Brandeleros bij onze bevriende CV De Houtse Kluppels. De roem was De Brandeleros al vooruitgesneld, want het podium stond al voor hun klaar. Bij binnenkomst wisten zij dan ook meteen de zaal op stelten te zetten. Hierna werden De Brandeliers in de gelegenheid gesteld om Prins Tonnie dun uurste en zijn gevolg te feliciteren. De complimenten van De Kluppels naar De Brandeleros en De Brandeliers toe werden met gepaste trots in ontvangst genomen. In de feestzaal hebben we met diverse andere carnavalsverenigingen er een geweldig feest van gemaakt.

Kortom het was dus een weekend vol met hoogtepunten!!!

Wilt u ook samen met ons feesten, sluit u zich dan aan bij De Brandeliers (www.brandeliers.nl)

CS De Brandeliers groet u en zal het komende carnavalsseizoen nog veel van zich laten horen.

Aláááf!!!

De Raad van Elf van Stichting de Brandeliers

Er was eens, heel heel lang geleden, lang voor dat Brandevoort bestond een klein dorpje in het Mooie Brabantse Land. In dat landelijk gelegen dorpje woonden een groep mannen met hun vrouwen en kinderen. Er was binnen die gemeenschap een groep van elf stoere mannen. En die mannen waren allen ter goeder trouw, ook nog redelijk slim en erg begaan met het gewone volk. Zij verspreiden “De wijze Raad van de Elf Mannen” (1)  en zorgden voor veel voorspoed in het kleine dorp. Hierdoor stonden zij in hoog aanzien bij hun mede dorpelingen en regelmatig werd dat gevierd met een groots feest (2), waarbij het goudgele gerstenat rijkelijk vloeide. Whooaaaa!!!

…. Nou dat is nog eens een leuk verhaal over het ontstaan van de Raad van Elf. Ja hoor, …..nou, sorry, maar dat is vooral niet van toepassing op dat zooitje ongeregeld uit Brandevoort anno 2009.

Ja ik weet het nog goed, de sleutel van de toenmalige vereniging werd gejat. Gewoon in alle openheid werd dat ding verduisterd. Kunnen jullie je die foto’s in “De Loop” nog herinneren van de foute jongens……”De Raad van Elf in Oprichting” werden ze toen genoemd, als ik me niet vergis. Het heeft uiteindelijk weken geduurd voordat de sleutel weer terecht was. Het toenmalige bestuur was radeloos en de interne crisis heeft er toe geleid dat de Vereniging is gevallen en de Stichting in het leven is geroepen (3).

Op het Leutfestijn krijgen onze stoere mannen dan uiteindelijk datgene waar ze recht op hebben. Door ondertekening van de Proclamatie verbinden zij zich aan de Stichting voor het komende Carnaval seizoen.

Het komend Carnaval seizoen 2009 – 2010 wordt een mooi seizoen, een goed seizoen, want met deze Raad van Elf gaat het absoluut lukken.

Wij groeten alle Brandeliers en alle Brandevoorters met een welgemeend ALAAF !!

Het gaat jullie goed en tot ziens bij een van onze feestelijke activiteiten.

Met Carnavaleske groet,

Raad van Elf de Brandeliers.

Note:

(1). niet te verwarren met het verhaal uit de Bijbel.

(2). hier komt waarschijnlijk de uitdrukking “Brabantse Nachten zijn lang” vandaan.

(3). dit heb ik persoonlijk uit welingelichte bronnen vernomen. 

Nieuws

Agenda

De Brandeliers

Volg ons

                                                   

Lid worden

Steun ons

Contact

Volg ons

                                                   

Nieuws en agenda in samenwerking met

Nieuws en agenda in samenwerking met ->

 <- Ditisonzewijk.nl

Share This